Storytel

Storytels priser og abonnementer
Hos Storytel er det i dag et grunnabonnement som kan utvides til familieabonnement med flere kontoer. Kostnadene for både grunnabonnementet og familieabonnementene er de dyreste av tjenestene vi sammenligner.

Storytel Unlimited
Storytel Unlimited-abonnementet gir brukeren tilgang til hele biblioteket med tusenvis av titler uten begrensninger. Kun én bruker er inkludert i Unlimited-abonnementet, og det er derfor ikke mulig å lytte til flere enheter samtidig med samme abonnement.

Storytel familieabonnement
Du kan oppgradere Storytel Unlimited til et familieabonnement som tillater mer enn én konto. Unlimited Family inkluderer to kontoer, og dette utvides til tre kontoer med neste trinn, Unlimited Family Plus. Hver konto kan brukes på to enheter samtidig, en med tilgang til hele utvalget og en med tilgang til kun barnebøker.

Med familieabonnementet kan hele familien ha separate pålogginger og lytte samtidig. For alle familier der to eller flere hører på lydbøker er abonnementet et veldig godt alternativ. De som bruker samme abonnement må være registrert på samme adresse.

Prøv Storytel gratis
Prøveperioden som Storytel tilbyr gir deg et 14-dagers gratis abonnement. I løpet av disse to ukene får du gratis tilgang til alle titler – tilbudet er ikke begrenset i prøveperioden

For å kunne høre på lydbøker gratis hos Storytel, må du registrere deg som kunde. Dette betyr at du må oppgi betalingsinformasjon og vil bli belastet etter at prøveperioden er over.

Avslutt Storytel
Du må logge inn på nettsiden for å si opp Storytel, senest dagen før abonnementet fornyes med en ny måned. Når du har fullført abonnementet, kan du fortsatt bruke det i perioden du har betalt for.

Det er også mulig å bytte til et annet av Storytel sine abonnementer dersom du ønsker å justere antall kontoer i familieabonnementet ditt.

Pris

fr. 139 kr/mån
4.5 ★★★★★
 • Familie abonnement
 • Lytt offline
 • App tilgjengelig for Android og iOS
 • Prøv gratis i 30 dager
Populær

Pris

fr. 189 kr/mån
4.5 ★★★★
 • Familie abonnement
 • Lytt offline
 • App tilgjengelig for Android og iOS
 • Prøv gratis i 14 dager

Pris

fr. 179 kr/mån
4.4 ★★★★★
 • Familie abonnement
 • Lytt offline
 • App tilgjengelig for Android og iOS
 • Prøv gratis i 14 dager

Storytels utvalg

Storytel har rekruttert en rekke store og tradisjonelle forlag, noe som fører til et uvanlig stort utvalg. Forlagene som nå er med i konsernet har rettighetene til noen av de mest ettertraktede lydbøkene, og ofte er de derfor kun tilgjengelige hos Storytel.

Sortimentet omfatter i dag i overkant av 50 000 bøker med stor variasjon, da det er 19 sjangre å velge mellom. Du kan finne alt fra skjønnlitterære romaner til ungdomsbøker til faktabasert litteratur.

I alle kategorier er det nok av både klassikere og nye utgivelser. Det er også massevis av titler fra mindre forfattere og mediehus, og de sameksisterer med de aller bestselgerne.

Storytels sortiment er nesten jevnt fordelt mellom svenske og engelske lydbøker. Språkene holdes ikke adskilt fra hverandre, men blant underkategoriene kan du velge om du kun vil se titler på ett språk.

Noe unikt med Storytel er at de publiserer egne historier som er spesialskrevet for lydformatet, under samlenavnet Storytel Original. Disse historiene er delt inn i seksjoner som brukere kan følge i sesonger.

Storytels e-bøker
De fleste av Storytels titler er tilgjengelige i både lyd- og e-bokformater. I appen er det også enkelt å bytte mellom e-bok og lydbok, fordi appen husker hvor langt du har kommet.

E-bøkene er inkludert i det vanlige ubegrensede abonnementet.

Historiefortelling for barn
Storytel har mange av de mest aktuelle barneboktitlene tilgjengelig på et tidlig tidspunkt.

Det er nok av gamle favoritter som Pippi Langstrømpe og Bamse. Men det er også et stort utvalg av nye bestselgere. Noen barnebøker leses med både manns- og kvinnestemmer slik at barna kan foretrekke det ene eller det andre. På denne måten kan godnatthistoriene enkelt tilpasses hvert enkelt barn.

I Storytels app er det den barnesikre modusen «Kids Mode». Denne funksjonen kommer godt med hvis du abonnerer på familieabonnementet, da en eller flere enheter kan begrenses til barnebøkene i sortimentet.

Storytels-appen
Storytel får gode karakterer fra brukere fordi appen er enkel å bruke og responsiv. Menyen må imidlertid klikkes fremover og er ikke synlig nederst på skjermen som i de andre appene.

Det er mulig å regulere hastigheten på lesingen i begge retninger. Det er dermed mulig å redusere hastigheten hvis du for eksempel prøver å sove.

Det er også en sovende timer for de som liker å sovne til lydbøker. Du kan angi hvor lenge boken skal spilles før den avsluttes spontant.

Dessverre er det ikke mulig å lytte til lydboken og lese e-boken samtidig, selv om begge ofte ligger i Storytels bibliotek. En annen kritikk er at appen har gjerrige muligheter for sortering. Det er bare brede, overordnede kategorier som «thrillere» eller «barn». En mulighet til å sile enda mer hadde forbedret opplevelsen.

Oppsummert er Storytels app av høy kvalitet, men det er fortsatt rom for forbedringer.

Plattformer
I Storytels app kan du lytte eller lese offline, noe som reduserer bufring under for eksempel reise. Det er ingen grense for hvor mange bøker du kan laste ned på en gang. Alt som trengs er at telefonen din har stor minneplass.

Appen er tilgjengelig for iOS og Android. Storytel er også den eneste store lydboktjenesten som også tilbyr støtte for Windows-telefoner. Storytel er den eneste lydboktjenesten som er tilgjengelig for datamaskiner, men kun for PC-er og ikke Mac-er eller andre operativsystemer. Det er heller ikke mulig å lese e-bøker eller lytte til lydbøker offline på datamaskinen.

Leselåsen som ikke ønsker å ta for mye av telefonens minne har også mulighet til å kjøpe Storytel Reader, som er tjenestens egendesignede lesebrett. Den er kun kompatibel med Storytels app og rommer mer enn 4000 bøker.

Appen tilbyr muligheten til å lytte via en annen enhet. På dette tidspunktet er det imidlertid kun støtte for apper på en smart-TV og Sonos-lydsystem, og ikke for alternativer som Chromecast eller Airplay.