Spørsmål og svar

Hvordan lytter jeg til en lydbok?

Du kan spille av lydfiler på mange forskjellige plattformer, for eksempel PC, nettbrett eller mobiltelefon. Hvis du har en av disse enhetene, kan du lytte til lydbøker uten problemer. På nettbrett eller smarttelefoner kan du laste ned apper som gjør det lettere å lytte. Apper for Android, iOS og Windows er tilgjengelige. En nedlastet lydfil krever at et program fungerer. Slike programmer er vanligvis forhåndsinstallert på alle forskjellige enheter.

Kan jeg lytte til lydbøker uten internettforbindelse?

Hvis du har lastet ned en fil, kan du lytte til lydboken uten wifi eller annen tilkobling. Lydboken vil da være på enheten din som alle andre lagrede filer.

Hva slags enhet trenger jeg for å lytte til lydbøker?

Å lytte til lydbøker krever en enhet som kan spille av filer, streame lyd eller spille av CDer. De fleste smarttelefoner og nettbrett kan spille nedlastede filer. Du kan også laste ned og lagre filene på en mp3

Hva er forskjellen mellom lydbøker og e-bøker?

En e-bok er i utgangspunktet som en filmpapirbok. Du kan lese side for side og bla frem og tilbake hvis du vil. Så du leser en e-bok, og du hører på en lydbok. En stemme har lest nøyaktig hva som er skrevet som tekst i fysisk form, og det er stemmen som blir hørt i en lydbok.

Hvordan finner jeg boka jeg vil høre på?

Bokutgivere og streamingjenester har ofte forskjellige kategorier på sine nettsteder som du kan bla gjennom. Kategoriseringen kan imidlertid være forskjellig for forskjellige utgivere. Du kan også se på forskjellige topplister.

Er lydbøker tilgjengelig på andre språk enn engelsk?

Det er engelske lydbøker fra både utgivere og streamingtjenester. Andre språk kan være noe begrensede

Kan jeg dele lydbøkene mine med andre?

Kopiering og fildeling er forbudt. Men selvfølgelig kan familiemedlemmer lytte til den samme lydbokfilen.

Kan jeg lytte til lydbøker gratis?

Det er mange gratis lydbøker du kan lytte til på nettet. Noen av dem har blitt lest av forfatteren selv, ellers har opphavsretten til boka utløpt.

Hvor lang tid tar det før nye bøker kommer ut som lydbøker?

I dag er lydbøker så populære at det ikke tar lang tid før de kommer ut selv som lydfiler. Men innbundet bøker er først. Som regel kommer en bok ut i form av en paperback, e-bok og lydbok samtidig.