låne lydbok bibliotek

Hvordan låne lydbøker i app eller på nettet

Ved å laste ned bibliotekets vanlige lydbok app, Lydhør, kan du ta med deg lydbøker hvor du vil. Men du kan også låne lydbøker fra bibliotekets nettside og variere mellom å lytte til forskjellige enheter.

Lydbøker som kan lånes og lyttes til på nettet kalles e-lydbøker på biblioteksnettsteder og i app. Dette er for å skille dem fra lydbøker som kan lånes som CDer og mp3-filer.

1. Få et bibliotekkort från ditt bibliotek

Du må ha et bibliotekkort og en PIN-kode for å kunne låne lydbøker fra biblioteket. Hvis du ikke har bibliotekort, kan du få det på nærmeste bibliotek. På mange biblioteker kan du også skaffe deg et bibliotekort online via bibliotekets nettsider.

Tenk på! Ikke alle biblioteker er koblet til app du bruker til å låne lydbøker på telefonen din. Så sjekk hvilke biblioteker i nærheten du er koblet til app før du får et bibliotekkort.

2. Last ned Lydhør app eller logge inn på bibliotekets hjemmeside

Last ned Lydhør -app for å låne lydbøker på mobilen din. App kan lastes ned gratis for iPhone og iPad i App Store og for Android-telefoner og nettbrett i Google Play.

Når nedlastingen er fullført, vises en liste over biblioteker. Velg biblioteket ditt og logg på app med PIN-koden og bibliotekkortnummeret eller personnummeret ditt.

For å låne lydbøker online via datamaskinen din, logg deg på bibliotekets nettside med bibliotekortet og PIN-koden. Du må ha Adobe Flash Player installert, som du kan laste ned gratis til datamaskinen din.

Tips! Dine lånte lydbøker synkroniseres i app og på nettstedet. Så du kan lytte til den samme lydbok både i mobilen og via datamaskinen.

3. Låne lydbøker i app eller på nettstedet

Når du er logget inn, kan du bla gjennom forslag til lydbok eller søke etter bestemte titler og forfattere. Når du har funnet en lydbok du vil lytte til, klikker du bare på Lån.

Hvert bibliotek har en maksimumsgrense for hvor mange lydbøker du kan låne pr. uke eller måned. Du kan ikke kansellere et lån på forhånd for å låne flere lydbøker i løpet av denne perioden. Du kan se direkte i app eller på nettstedet hvilke lydbøker du har lånt.

Tenk på! Hvor mange lydbøker du kan låne på en gang varierer mellom forskjellige biblioteker.

4. Lytt i app, online eller offline

Med Lydhør-app kan du spille av lydboken direkte i app eller gjøre lydboken tilgjengelig offline, slik at du ikke trenger en internettforbindelse for å lytte.

På datamaskinen din kan du lytte via lydbokavspilleren til nettstedet. Du kan imidlertid ikke laste ned lydbøker til datamaskinen din og lytte offline. Nettstedets lydbokavspiller starter der du slapp neste gang du logger på.

Låneperioden for lydbøker er fire uker, dvs. 28 dager. Etter denne perioden slutter lydbøkene automatisk å fungere. Du kan ikke låne lydbøker online igjen, og du må låne lydboken igjen.

Tips! Hvis du får problemer med app, kan du kontakte biblioteket for å få hjelp.

Lån lydbøker på CD og til mp3

Hvis du foretrekker å låne fysiske lydbøker, kan du gjøre det direkte på biblioteket ditt. Det er lydbøker på CDer og lydbøker som du kan spille på mp3. På bibliotekets nettside kan du se hvilke lydbøker som er tilgjengelige i hvert format.