Storytel

Kort om Nextory
Nextory har vært en del av lydbokmarkedet siden 2013. De var de første i Norge som tilbød en abonnementstjeneste for e-bøker da de opprinnelig ble lansert. Da gikk de under navnet E2GO. I dag er Nextory ikke bare aktiv i Norge, men også i Finland, Tyskland, Danmark, Østerrike og Sveits.

Nextory har alle funksjonene du forventer av en lydboktjeneste. De tilbyr et billigere abonnement for deg som kan tenke deg å gi fra deg de hotteste lydbøkene til en lavere pris. Appen utmerker seg med spesialfunksjoner for barnebøker og et godt utvalg av disse. Nextory er imidlertid den eneste tjenesten som har en begrensning på hvor mange bøker du kan lagre offline om gangen, og det er vanskelig å få ytterligere oversikt over innholdet.

Pris

fr. 139 kr/mån
4.5 ★★★★★
 • Familie abonnement
 • Lytt offline
 • App tilgjengelig for Android og iOS
 • Prøv gratis i 30 dager
Populær

Pris

fr. 189 kr/mån
4.5 ★★★★
 • Familie abonnement
 • Lytt offline
 • App tilgjengelig for Android og iOS
 • Prøv gratis i 14 dager

Pris

fr. 179 kr/mån
4.4 ★★★★★
 • Familie abonnement
 • Lytt offline
 • App tilgjengelig for Android og iOS
 • Prøv gratis i 14 dager

Nextorys priser og abonnementer

Hos Nextory kan du velge mellom flere ulike abonnementer, basert på hvor mange brukere du ønsker og hvor stort utvalg du ser etter. Prisnivået varierer også mellom dem som et resultat.

For øyeblikket er Silver det billigste abonnementet som Nextory tilbyr.

Nextory Silver – 30 timers lytting for én bruker
Med et sølvabonnement kan én bruker lytte om gangen. Du kan opprette opptil fire profiler på den brukeren, men de kan ikke bruke appen samtidig som noen andre. Det er et av de billigste abonnementene blant tjenestene vi sammenligner, men så har det også sine begrensninger.

Du kan bare lytte og lese i opptil 30 timer hver måned. Hvis du lager flere profiler på samme bruker, er disse timene delt inn i de ulike profilene. Du har imidlertid fortsatt tilgang til hele Nextorys utvalg av lydbøker og e-bøker.

Nextory Gold – Ubegrenset lytting for en bruker
Et gullabonnement gir i stedet tilgang til et hvilket som helst antall timer med lytting og lesing hos Nextory, uten noen begrensninger. Den er imidlertid fortsatt beregnet på en bruker. Derfor er det ikke mulig å lytte fra mer enn én enhet om gangen, selv om du oppretter flere profiler på samme bruker.

Nextory Family – Lytt til flere enheter samtidig
Familieabonnementet vil være det samme som et gullabonnement, med inntil fire profiler. Forskjellen er at flere profiler kan lytte til bøker samtidig på forskjellige enheter. Brukerne trenger dermed ikke tilpasse seg hverandre, men kan lytte når som helst.

Jo flere brukere du legger til, jo høyere er prisen. Prisøkningen er imidlertid betydelig lavere mellom nivåene i familieabonnementene enn hva to separate abonnementer ville ha kostet.

Prøv Nextory gratis i 14 dager
Prøveperioden vil være like luksuriøs som du gjør den til – du velger hvilken type abonnement du vil prøve. Ønsker du å prøve et familieabonnement for fire personer får du fire profiler og ubegrenset tilgang selv i gratisperioden. Husk imidlertid at det også er det høyeste abonnementet du da blir belastet for når prøveperioden er over.

Nextorys utvalg

Nextorys tilbud er delt inn i 19 overordnede kategorier som barnebøker, detektivhistorier og feelgood & romantikk. Under disse er tilleggskategoriseringer, som kosedetektiv eller spenning. På denne måten kan du finne noe som passer deg.

Nextory har, i likhet med sine konkurrenter, hundretusenvis av titler i biblioteket. De byr på en salig blanding av gammelt og nytt – perfekt for de som har en variert boksmak.

Engelske titler finnes og har sin egen kategori. Det er også enkelt å finne frem hvis du foretrekker lydbøker på engelsk.

Skiller e-bøker fra lydbøker
Nextory skiller tydelig mellom lydbøker og e-bøker, noe som er praktisk hvis du vet hva du ser etter. Dette gjør det imidlertid lite fleksibelt å bytte mellom de forskjellige formatene hvis du ønsker å gjøre det.

Utvalget av e-bøker er veldig bra, og du har tilgang til e-bøkene uansett hvilket abonnement du har.

Beste utvalg for barn
Det er spesielt når det gjelder lydbøker for barn at Nextory viser framføttene. Utvalget er stort og de har mange av de mest populære titlene.

Med familieabonnementet er det mulig å lage profiler som kun har tilgang til utvalget av barn. Siden noen av kategoriene kan være uegnet for barn, er det en nyttig barriere.

Det er mange underkategorier under barnebøker. Det er dels mulig å velge kategori basert på alder, dels ut fra temaer som spenning, dyr eller fakta. Det engelske utvalget av barn er også bredt og variert.

En klar nisje for Nextory er å ha bildebøker med lydlesing. Dette gjør at barn kan både lytte og lese samtidig.

Nextorys app
Nextorys app er foreløpig kun tilgjengelig for mobiler og nettbrett med iOS eller Android. Du kan verken lytte til en datamaskin eller et nettbrett med et Nextory-abonnement på dette tidspunktet.

Du kan legge til bøker i frakoblet modus, men funksjonen tillater bare 20 aktive titler om gangen. Det er riktignok mange, men Nextory er den eneste tjenesten som har en begrensning utover hva telefonens minne rommer.

Grunnleggende funksjoner
Nextorys app har de relevante funksjonene for å lytte til og lese bøkene du er interessert i. Den tilbyr de samme egenskapene som andre apper med søvntimer og endring av lesehastighet. Den har noen underkategorier og forslag til nye titler.

Oppsettet er perfekt for de som vet hva de vil ha og foretrekker å søke etter en bestemt tittel. Det kan imidlertid være vanskelig å få oversikt eller finne kategorier for de som vil se seg om og få nye forslag.

Nextory har fortsatt noen funksjoner å utvikle, men det grunnleggende er der. Hvis du vil slippe billig unna, er Nextory definitivt et godt valg.